Τηλεφωνικό Ραντεβού 2107233717

Αποτρίχωση

Apotrixosi

Laser Αποτρίχωσης

Tα laser αποτελούν την πιο σύγχρονη μέθοδο αποτρίχωσης που βοηθά να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε πρόσωπο και σώμα. Είναι η μοναδική θεραπεία ανεπιθύμητης τριχοφυΐας που πραγματοποιείται με ασφάλεια, χωρίς να ενέχει κινδύνους μόλυνσης, μετάδοσης κάποιου νοσήματος και εγκλωβισμό της τρίχας μέσα στο δέρμα. Επιπλέον, η αποτρίχωση με laser είναι η πιο αποτελεσματική όλων των άλλων μεθόδων (κερί, ξυραφάκι κτλ), καθώς προσφέρει μακροχρόνιο μόνιμο αποτέλεσμα. Με τα σύγχρονα μηχανήματα, η laser αποτρίχωση γίνεται πλέον χειμώνα-καλοκαίρι επιλέγοντας το κατάλληλο μηχάνημα για κάθε τύπο και φωτότυπο δέρματος.

Τύποι laser αποτρίχωσης

Οι καταλληλότεροι τύποι laser αποτρίχωσης είναι τα laser Αλεξανδρίτη και τα Διοδικά laser.  Το laser Αλεξανδρίτη με μήκος κύματος στα 755nm αποδίδει τη μέγιστη δυνατή απορρόφηση ενέργειας και είναι ιδανικός ιδιαίτερα για τις μαύρες τρίχες σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.  Τα Διοδικά laser με μήκος κύματος τα 810nm διεισδύουν αποτελεσματικά στην τρίχα παρέχοντας υψηλή μέση ενέργεια και προσφέροντας μια ταχύτατη θεραπεία,  ιδανική για τους πιο σκουρόχρωμους φωτότυπους δέρματος και τις λεπτότερες ή πιο ανοιχτόχρωμες τρίχες.

Στην κλινική μας διαθέτουμε και τους δύο τύπους laser επιλέγοντας τον ιδανικότερο για τις ανάγκες κάθε δέρματος και ενίοτε συνδυάζοντάς τους προκειμένου να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα σε όλες τις εποχές του χρόνου.  Επενδύουμε συνεχώς σε λέιζερ τελευταίας τεχνολογίας όπως το ARION  λέιζερ Αλεξανδρίτη της αμερικανικής εταιρείας Alma , που ηγείται παγκοσμίως στην τεχνολογία των laser για λόγους αισθητικής.

Η διαδικασία

Πριν την έναρξη της θεραπείας, λαμβάνεται πάντα το ιατρικό ιστορικό των ασθενών, εξετάζεται αναλυτικά το δέρμα τους και διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο σχήμα θεραπείας που να ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης. Έτσι επιτρέπεται η προσαρμογή των παραμέτρωνστην περιοχή που θεραπεύεται, στον τύπο της τρίχας και λαμβάνεται υπ όψινη επίδραση των ορμονών ανά περιοχή, η ηλικία του ατόμου, η πιθανή λήψη φαρμάκων ή κάποια κληρονομική προδιάθεση που να επηρεάζει την τριχοφυΐα, κτλ.  Χάρη στον αυτόματο μηχανισμό ψύξης του δέρματος τελευταίας τεχνολογίας Cryo 6,  που διαθέτουν τα laser οι συνεδρίες είναι ανώδυνες. Την πρώτη φορά στις πιο ευαίσθητες περιοχές μπορεί να εφαρμοσθεί ειδική αναισθητική κρέμα για ακόμη πιο ανώδυνη θεραπεία. Όσο ο αριθμός των τριχών ελαττώνεται, υποχωρεί και η οποιαδήποτε αίσθηση πόνου. O αριθμός των συνεδριών είναι 8 κατά μέσο όρο,  κάθε 40-45 περίπου ημέρες και τροποποιείται ανάλογα με την περίπτωση.  Τα διαστήματα μεταξύ των συνεδριών πρέπει να μην ξεπερνούν τις 40-45 ημέρες,  διαφορετικά το αποτέλεσμα τροποποιείται κατά πολύ.

Αν δεν τηρούνται τα μεσοδιαστήματα τότε η αποτρίχωση ίσως χρειαστεί περισσότερες συνεδρίες και αυτό γιατί το laser είναι αποτελεσματικό στην αναγενή φάση της τρίχας.  Στις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές του σώματος, όπως η γραμμή της κοιλιάς και το πρόσωπο ο αριθμός των συνεδριών ποικίλλει και συχνά απαιτούνται περισσότερες συνεδρίες.  Πρέπει να μην έχει προηγηθεί αποτρίχωση με κερί για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, ενώ η περιοχή στην οποία θα εφαρμοστεί το laser Αλεξανδρίτη  ξυρίζεται ιδανικά δύο μέρες πριν την θεραπεία.

Μετά την θεραπεία

Απαγορεύεται η πολύωρη ἐκθεση στον ήλιο μια εβδομάδα πριν και μία εβδομάδα μετά την θεραπεία, καθώς και η χρήση solarium.  Φυσικά είναι απαραίτητη η χρήση αντιηλιακού σκευάσματος μετά την θεραπεία.

Επικοινωνήστε με το γιατρό για περισσότερες πληροφορίες
Call Now Button