Τηλεφωνικό Ραντεβού 2107233717
Botox

Μυοχαλαρωτική – Aντιρυτιδική Ενέσιμη Θεραπεία Βοτουλινικής Τοξίνης

Η περισσότερο αποτελεσματική, δημοφιλής και συχνότερα εφαρμοζόμενη ενέσιμη θεραπεία αντιγήρανσης στις μέρες μας.

Η δράση της εμποδίζει προσωρινά την απελευθέρωση μιας χημικής ουσίας των νευρικών κυττάρων (ακετυλχολίνη) η οποία προκαλεί την κίνηση των μυών του προσώπου, με αποτέλεσμα την κατάργηση της δημιουργίας ρυτίδων για το χρονικό διάστημα δράσης του φαρμάκου.

Η ενέσιμη αυτή θεραπεία εξαλείφει τις λεπτές και βαθύτερες δυναμικές ρυτίδες που έχουν προκληθεί σε διάφορα σημεία του προσώπου από τις κινήσεις των μυών, όπως:

  • Το πόδι της χήνας ή τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια
  • Τις ρυτίδες στο μέτωπο
  • Τις ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια
  • Τις ρυτίδες στις παρειές
  • Τη χαλάρωση του δέρματος του λαιμού και του περιγράμματος του προσώπου

Στις ενδείξεις θεραπείας με botox μπορούμε να συμπεριλάβουμε επιπλέον:

  • Την υπερτροφία του μασητήρα
  • Την καταπολέμηση της ημικρανίας

Η Διαδικασία της Επέμβασης

To Βotox έχει σύντομη και ανώδυνη διαδικασία εφαρμογής, καθώς και σχετικά μικρό κόστος, ενώ υπάρχει η ανάγκη για επανάληψη μετά από 4-6 μήνες.

Επίσης η διακοπή ύστερα από οποιοδήποτε χρόνο χρήσης δεν δημιουργεί καμία επιπλοκή, απεναντίας ο ασθενής που εφαρμόζει την θεραπεία για χρονικό διάστημα 1-2 ετών, θα παρατηρήσει σταδιακή εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων για έως και 2 χρόνια, ενώ με την πάροδο του χρόνου θα υπάρχει σαφής βελτίωση στο βάθος, στο μήκος και στον αριθμό των ρυτίδων γιατί το δέρμα θα έχει ξεκουραστεί για το διάστημα των εφαρμογών

Δεν υπάρχει ιδανική ηλικία για την έναρξη των θεραπειών. Αν κάποιος ξεκινήσει τις θεραπείες πριν οι ρυτίδες γίνουν μόνιμες, τότε το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό και απόλυτα φυσικό.

Αντιμετώπιση Υπεριδρωσίας

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για την χρήση του Βotox για την καταπολέμηση της ακραίας εφίδρωσης που εμφανίζεται σε παλάμες, πέλματα καθώς και στην μασχαλιαία χώρα. Η πάθηση αυτη είναι αρκετά ενοχλητική και η θεραπεία με Βotox αποτελεί την ταχύτερη και ασφαλέστερη μέθοδο αντιμετώπισής της.

Η συνεδρία διαρκεί μόνο 10-20 λεπτά, όπου πολλαπλές, επιδερμικές και προσεχτικά ελεγχόμενες δόσεις υλικού εκχύονται στις περιοχές που εμφανίζουν υπεριδρωσία. Οι εκχύσεις αυτές παραλύουν τους ιδρωτοποιούς αδένες, οι οποίοι σταματούν να λαμβάνουν ερεθίσματα παραγωγής ιδρώτα.

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από τις πρώτες 2-3 μέρες, ενω μετά τις 15 μέρες απο την εφαρμογή παρατηρείται μείωση του ιδρώτα έως και 90%. Η διάρκεια της θεραπείας ειναι περίπου 6 μήνες, μπορεί όμως να διαρκέσει ακόμα και 1 χρόνο, ανάλογα το άτομο.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η εφαρμογή του Βotox σε τέτοιες περιπτώσεις εμποδίζει την υπερβολική εφίδρωση και όχι την φυσιολογική παραγωγή ιδρώτα.

Baby Botox

Πρόκειται ουσιαστικά για την εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης στο νεανικό πρόσωπο (γυναίκες και άντρες από την ηλικία των 20-25 ετών) με σκοπό τη διατήρηση της φρεσκάδας και την επιβράδυνση της εγκατάστασης των ρυτίδων έκφρασης.

Εφαρμόζεται με την εμφάνιση των πρώτων μη μόνιμων λεπτών γραμμών και ουσιαστικά αποτρέπει την εγκατάσταση των ρυτίδων του μετώπου και των ματιών. Δεν έχει ηλικιακό περιορισμό, έχει όμως μεγαλύτερη επιτυχία σε μικρές ηλικίες, καθώς σε εγκατεστημένες ρυτίδες η δράση του είναι περιορισμένη.

Αποτέλεσματα

Επικοινωνήστε με το γιατρό για περισσότερες πληροφορίες
Call Now Button