Τηλεφωνικό Ραντεβού 2107233717

Ευρυαγγείες – Σκληροθεραπεία

Sklirotherapeia

Ευρυαγγείες – Σκληροθεραπεία

Οι ευρυαγγείες αποτελούν διατεταγμένα φλεβικά τριχοειδή που εμφανίζονται ως μικρές κόκκινες, μωβ ή μπλε φλέβες κάτω από την επιδερμίδα συνήθως στις γυναίκες και μάλιστα σε ποσοστό που πλησιάζει το 50% του γυναικείου πληθυσμού. Προδιαθεσικοί παράγοντες είναι κυρίως η κληρονομικότητα, η αύξηση βάρους, η καθιστική ζωή, η ορθοστασία, η εγκυμοσύνη και οι ορμονικές διαταραχές.

Οι ευρυαγγείες παρουσιάζονται είτε ως μεμονωμένα φλεβικά τριχοειδή, είτε ως μεγάλοι φλεβικοί σχηματισμοί (spider veins) που αποτελούνται από πολύ μικρές φλέβες που συνήθως ξεκινούν από μία ή δύο κεντρικές φλέβες και καταλήγουν σε λεπτότερες ευρυαγγείες ακτινικά στην περιφέρεια.

Πρόκειται για αισθητικό κυρίως πρόβλημα, ενώ σπάνια προκαλούν συμπτώματα όπως μούδιασμα ή κάψιμο.

Η Διαδικασία της Θεραπείας

Η σκληροθεραπεία αποτελεί την παλαιότερη και αποτελεσματικότερη θεραπεία των ευρυαγγειών και ειδικότερα αυτών με μεγάλη και μεσαία διάμετρο. Περιλαμβάνει την έγχυση ειδικής σκληρυντικής ουσίας σε ευρυαγγείες μεγαλύτερες του ενός χιλιοστού με χρήση πολύ λεπτής βελόνας.

Η σκληρυντική ουσία είτε σε μορφή αφρού είτε σαν διάλυμα προκαλεί ίνωση του τοιχώματος των ευρυαγγειών και σύγκλεισή τους. Με τον τρόπο αυτό το αίμα δεν μπορεί να εισέλθει ξανά εντός του λεπτού αγγείου και παύει πλέον να είναι ορατό.

Η βελτιωμένη τεχνική της σκληροθεραπείας προσφέρει σε σύντομο σχετικά χρόνο άμεσα αποτελέσματα (2-5 συνεδρίες αναλόγως την έκταση του προβλήματος), με ελάχιστο κίνδυνο επιπλοκών και σχεδόν ανώδυνο τρόπο.

Επικοινωνήστε με το γιατρό για περισσότερες πληροφορίες
Call Now Button