Τηλεφωνικό Ραντεβού 2107233717

Ρινοπλαστική

rinoplastiki

Σχετικά με την Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής από άτομα διαφόρων ηλικιών και είναι εξίσου δημοφιλής τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες.

​Γίνεται τόσο για λειτουργικούς όσο και για αισθητικούς λόγους καθώς δύναται να βελτιώσει το σχήμα και την όψη της μύτης και ταυτόχρονα να αποκαταστήσει την λειτουργικότητα του αναπνευστικού συστήματος βελτιώνοντας εντυπωσιακά τη συνολική εικόνα του προσώπου.

Μείζονος σημασίας είναι το αποτέλεσμα να εναρμονίζεται πλήρως με το σχήμα του προσώπου και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά δείχνοντας όσο πιο φυσικό γίνεται.

Οι βασικές χειρουργικές τεχνικές στη ρινοπλαστική
είναι η κλειστή, η ανοικτή και η πλαστική του ακρορινίου

Κλειστή ρινοπλαστική

Η τεχνική της κλειστής ρινοπλαστικής προτιμάται όταν το κυρίως πρόβλημα του ασθενούς εντοπίζεται στη ράχη της μύτης και το ακρορίνιο απαιτεί μικρή μόνο τροποποίηση.
Οι τομές αυτής της τεχνικής γίνονται στο εσωτερικό των ρουθουνιών και είναι πρακτικά αόρατες.

Ανοικτή ρινοπλαστική

Η μέθοδος της ανοικτής ρινοπλαστικής επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία και χειρουργική ακρίβεια για αυτό και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που απαιτείται λεπτομερής τροποποίηση του ακρορινίου (δηλαδή όταν η άκρη της μύτης είναι ασύμμετρη, υπερμεγέθης κλπ), όταν υπάρχει σοβαρή μετατραυματική βλάβη του σκελετού της μύτης (π.χ. μετά από ατύχημα), σε επανεπέμβαση για τη διόρθωση προβλημάτων μετά από προηγούμενη ρινοπλαστική και σε περιπτώσεις συγγενών ανωμαλιών.

Στην ανοικτή ρινοπλαστική εκτός από τις μικρές τομές στο εσωτερικό των ρουθουνιών γίνεται και μια μικρή τομή στην στυλίδα της ρινός. Υπάρχει πλήθος μοσχευμάτων, από το διάφραγμα, το χόνδρινο τμήμα του αυτιού, το πλευρό του θωρακικού τοιχώματος, την περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν απο τον πλαστικό χειρουργό για να να δοθεί λύση και στο πιο απαιτητικό και δύσκολο πρόβλημα αποκατάστασης.

​Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως παρά την ευχέρεια της προσπέλασης που προσφερει η ανοιχτή ρινοπλαστική, επεμβαίνουμε μόνο σε ότι είναι απαραίτητο, όπου ενδείκνυται, αφαιρώντας ή προσθέτοντας ανάλογα με το πρόβλημα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου. Επομένως μπορούν να εκτελούνται με ακρίβεια οι πιο απαιτητικές ρινοπλαστικές, τόσο αισθητικές όσο και αποκατάστασης, και να έχουμε πολύ καλά και ακριβή αποτελέσματα.

Πλαστική του ακρορινίου

Γίνεται μόνο σε περίπτωση που το ακρορίνιο είναι αισθητικά ενοχλητικό, αυτό μπορεί να διορθωθεί με τη μέθοδο της κλασικής ρινοπλαστικής, είτε με ανοικτή ρινοπλαστική.

Μεγάλα ρουθούνια μπορούν να μικρύνουν σε αισθητικά αποδεκτά όρια καθώς γίνονται πολύ μικρές τομές στα πλάγια των ρουθουνιών.


Αναίμακτη Ρινοπλαστική

​Για όσους δεν επιθυμούν να αναλάβουν το ρίσκο μιας χειρουργικής επέμβασης ή έχουν πολύ μικρό πρόβλημα για να διορθωθεί επεμβατικά η Αναίμακτη Ρινοπλαστική μπορεί να δώσει λύσεις με ανώδυνο τρόπο και μικρό κόστος.

Μετά την Επέμβαση

Η ρινοπλαστική δεν έχει καθόλου πόνο. Η μόνη δυσφορία είναι ότι δεν μπορεί το άτομο να αναπνεύσει από την μύτη του φυσιολογικά για μία εβδομάδα.
Πάνω στην μύτη τοποθετείται γύψινος ή ακρυλικός νάρθηκας και συνήθως τα βλέφαρα μελανιάζουν μέτρια. Στους ρώθωνες τοποθετούνται γάζες, οι οποίες παραμένουν στη θέση τους για 48 ώρες, ενώ ο νάρθηκας αφαιρείται έπειτα απο 7 ημέρες.

Μικρές εκχυμώσεις στην περιοχή των βλεφάρων υποχωρούν τις επόμενες 6-10 ημέρες και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητα του. Τα θαλασσινά μπάνια επιτρέπονται μετά από 15 ημέρες, ενώ συστήνεται αποφυγή έντονης αθλητικής δραστηριότητας για περίπου 5 εβδομαδες.

Η πλήρης υποχώρηση του οιδήματος επέρχεται σε 1,5 έως 2 μήνες, ενώ το τελικό αποτέλεσμα θα ολοκληρωθεί σε 12 εως 14 μήνες.

Αποτέλεσματα

Επικοινωνήστε με το γιατρό για περισσότερες πληροφορίες
Call Now Button