Τηλεφωνικό Ραντεβού 2107233717

Αποκατάσταση θηλών

apokatastasithilwn

Εισολκή θηλών

Ως εισολκή θηλών, ονοµάζουµε εκείνη την κατάσταση, κατά την οποία η θηλή, αντί να προβάλλει προς τα έξω, όπως είναι το φυσιολογικό, είναι στραµµένη προς τα µέσα, «χάνεται» δηλαδή µέσα στο µαστό.

​Η εν λόγω κατάσταση μπορεί να εμφανιστεί σε γυναίκες και σε άνδρες και αφορά τη μία ή και τις δύο θηλές. Συνήθως οφείλεται σε ινώδεις ιστούς οι οποίοι τραβάνε τη θηλή προς τα μέσα. Πέρα από αισθητικό πρόβλημα, υπάρχουν συχνά και λειτουργικά προβλήματα, καθώς οι γυναίκες αυτές δεν μπορούν να θηλάσουν, ενώ συχνά εμφανίζονται φλεγμονές στη θηλή.

Πρέπει να τονιστεί ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν η μια θηλή γίνεται εισελκόμενη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και μάλιστα όταν αυτό συμβεί μονόπλευρα, διότι μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου στο μαστό. Ένα τέτοιο γεγονός επιβάλει την άμεση επίσκεψη στον ιατρό, ο οποίος θα ελέγξει εάν πρόκειται για αισθητικό πρόβλημα ή εάν υποκρύπτεται κάποια πάθηση.

Η Διαδικασία της Επέμβασης

Η αντιμετώπιση είναι χειρουργική και μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία. Πραγματοποιείται μία ελάχιστη τομή στη βάση της θηλής και μέσα από αυτή αποκόπτεται ο ινώδης ιστός, ο οποίος συγκρατεί τη θηλή καθηλωμένη.

Οι ιστοί επανατοποθετούνται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί ξανά το πρόβλημα. Ακολούθως εκτελείται διαμόρφωση με ράμματα και η κατάλληλη συρραφή του δέρματος, ώστε η θηλή να αποκτήσει το αναμενόμενο, υγιές σχήμα.

Κατά την επέμβαση διατηρείται στις περισσότερες περιπτώσεις η συνέχεια των γαλακτοφόρων πόρων και η δυνατότητα θηλασμού, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται περιπτώσεις στις οποίες αναγκαστικά αποκόπτεται η πορεία του αδένα προς τη θηλή.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, με πολύ μικρό αριθμό υποτροπών.

Υπερτροφικές Θηλές

Στην μορφολογική αυτή ανωμαλία οι θηλές των μαστών εμφανίζονται υπερμεγέθεις και υπερτροφικές με φυσιολογική συνήθως θηλαία άλω.

Η αιτία του προβλήματος είναι άγνωστη και αρκετές φορές μπορεί να εμφανιστεί μετά από πολλαπλές κυήσεις χωρίς όμως να επηρεάζει ποτέ την λειτουργία του μαστού.

Μετά την Επέμβαση

Η επέμβαση είναι σχετικά απλή, πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία μέσω μια τεχνικής που αναφέρεται ως “Δίκην Τηλεσκοπίου” και επιτυγχάνει την διόρθωση του προβλήματος.

Τα αποτελέσματα κρίνονται ικανοποιητικά και είναι μόνιμα, ενώ παράλληλα αποκαθίσταται η σεξουαλικότητα και η ψυχική υγεία της ασθενούς.

Επικοινωνήστε με το γιατρό για περισσότερες πληροφορίες
Call Now Button