Τηλεφωνικό Ραντεβού 2107233717

Λιποαναρρόφηση

lipoanarofisi

Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική

Η λιποαναρρόφηση είναι μια τεχνική η οποία διορθώνει τοπικές υπερλιπώσεις (συσσωρεύσεις λίπους) χωρίς να αφήνει ίχνη. Πραγματοποείται με αφαίρεση του περιττού λίπους που έχει συσσωρευθεί τοπικά σε περιοχές του σώματος όπως άνω άκρα, κοιλιακή περιοχή, γλουτοί, μηροί, κνήμες, πρόσωπο, λαιμό και αντιστέκεται στη δίαιτα και τη γυμναστική.

​Η επιτυχία της λιποαναρρόφησης βασίζεται στην επιλογή των περιοχών και της σωστής ποσότητας που πρέπει να αφαιρεθεί προκειμένου να μην εμφανιστεί χαλάρωση στο δέρμα.

Δεν είναι τεχνική με την οποία θα αδυνατίσει ένα παχύσαρκο άτομο, αλλά αποκλειστικά τρόπος βελτίωσης του σχήματος του σώματος και διαμόρφωσης ενός ελκυστικότερου περιγράμματος.

​Αξίζει όμως να σημειωθεί, ότι η λιποαναρρόφηση εκτός από την αφαίρεση λίπους, προκαλεί από μόνη της απώλεια καθώς αυξάνει το μεταβολισμό.

​Ένας παράγοντας που παίζει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα είναι η σπαργή του δέρματος δηλαδή, πόσο σφιχτό ή πόσο χαλαρό είναι το δέρμα, μιας και η λιποαναρρόφηση αφαιρεί λίπος, αλλά δεν σφίγγει την επιδερμίδα.

Η Διαδικασία της Επέμβασης

Μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με γενική είτε με τοπική αναισθησία, αν η ποσότητα του λίπους που θα απομακρυνθεί είναι μικρή. Όλες οι τομές που γίνονται είναι μικρές (3-4 χιλ) και για ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, κρυμμένες σε μια φυσική πτυχή του δέρματος, όπου αυτό είναι εφικτό.

Μετά την Επέμβαση

Ο ασθενής εξέρχεται από την κλινική την ίδια ημέρα φορώντας αναλόγως της περιοχής που έγινε η λιποαναρρόφηση ειδικό κορσέ ή ζώνη για ένα περίπου μήνα. Πιθανά οιδήματα υποχωρούν τις επόμενες 8-10 ημέρες. Η επιστροφή στις καθημερινές υποχρεώσεις γίνεται άμεσα φορώντας τον ειδικό κορσέ. Συνιστάται αποφυγή άσκησης για ένα μήνα περίπου. Το τελικό αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται μετά από 15 ημέρες και ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες.

Η λιποαναρρόφηση στηρίζεται στην παρατήρηση ότι τα λιποκύτταρα στο ανθρώπινο σώμα έχουν ένα ρυθμό πολλαπλασιασμού σχεδόν μηδενικό, ο αριθμός τους παραμένει σταθερός και μεταβάλλεται μόνο ο όγκος τους.

Έτσι λοιπόν, αν αφαιρέσουμε έναν αριθμό λιποκυττάρων έχουμε ένα μόνιμο αποτέλεσμα από την άποψη των αναλογιών του σώματος. Δημιουργούνται καινούργιες αναλογίες οι οποίες θα διατηρηθούν στο μέλλον άσχετα από το αν παχαίνουμε ή αδυνατίζουμε. Φυσικά η διατήρηση ενός σταθερού σωματικού βάρους είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός καλύτερου αισθητικού αποτελέσματος.

Αποτέλεσματα

Επικοινωνήστε με το γιατρό για περισσότερες πληροφορίες
Call Now Button