Τηλεφωνικό Ραντεβού 2107233717

CO2 Fractional Laser

CO2 Fractional Laser

CO2 Fractional

Αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους παγκοσμίως για την αναδόμηση της επιδερμίδας και την ανάπλαση του προσώπου. Επιτυγχάνονται άριστα αποτελέσματα σε ρυτίδες, ουλές, πανάδες , φακίδες και ανοιχτούς πόρους, δίνοντας της πολλές φορές τον χαρακτηρισμό “lifting χωρίς νυστέρι», μιας και μπορεί να δώσει θεαματικά αποτελέσματα μέσα σε λίγο χρόνο και χωρίς καθόλου πόνο.

Το Fractional Laser CO2 είναι επεμβατικό laser που στοχεύει στην επιδερμίδα και προκαλεί άμεση εντυπωσιακή αναδόμηση, αλλά και στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, όπου διεγείρει τους ινοβλάστες, ώστε να παράγουν νέο κολλαγόνο. Η διαδικασία της κολλαγονογένεσης γίνεται εμφανής μετά από 3 έως 6 μήνες ως σύσφιξη και αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος. Το Fractional Laser CO2 εξαχνώνει τις στιβάδες του δέρματος σε μικρές δεσμίδες , αφήνοντας ενδιάμεσα περιοχές ανέπαφου δέρματος. Αυτή η μέθοδος μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών και ελαττώνει εντυπωσιακά το χρόνο επούλωσης. Τα εξελιγμένα fractional laser προσφέρουν τη δυνατότητα όχι μόνο της ρύθμισης της έντασης και της διάρκειας παλμού του φωτός, αλλά και της επιλογής του επιθυμητού βάθους διείσδυσης στο δέρμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες του κάθε δέρματος, με αποτέλεσμα η θεραπεία να είναι απόλυτα στοχευμένη και εξατομικευμένη. Για επιφανειακές δυσχρωμίες από τον ήλιο, επιλέγουμε πιο επιφανειακή θεραπεία, ενώ όταν θέλουμε να βελτιώσουμε ρυτίδες ή ουλές ακμής, επιλέγουμε θεραπεία σε βάθος.

Το fractional CO2 είναι ιδανικό για:

  • Σημάδια από ακμή: Το fractional laser καταφέρνει τόσο να απομακρύνει το κατεστραμμένο από την ακμή δέρμα όσο και να παρακινήσει το σχηματισμό νέου.
  • Δυσχρωμίες (πανάδες, κηλίδες, μέλασμα): Καθώς το λέιζερ διεγείρει τη σύνθεση του κολλαγόνου, το καινούργιο δέρμα που σχηματίζεται δεν υποφέρει από δυσχρωμίες. Κάποια στιγμή τα προβλήματα ενδέχεται να επανεμφανιστούν, οπότε επαναλαμβάνουμε τη θεραπεία.
  • Λεπτές & βαθιές ρυτίδες: Με το fractional CO2 η λειτουργία των ινοβλαστών και οι ρυτίδες γεμίζουν με το φυσικό κολλαγόνο που συνθέτει ο οργανισμός.
  • Ανοιχτοί πόροι: Η θερμική ενέργεια του λέιζερ προκαλεί μία φλεγμονώδη αντίδραση στο δέρμα η οποία έχει σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωσή του.

Η Διαδικασία της Επέμβασης

Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 50 λεπτά. Ανάλογα με το βάθος της θεραπείας μπορεί να μην χρειαστεί καν αναισθησία ή να γίνει με χρήση αναισθητικής κρέμας. Για πολύ επιθετικές θεραπείες γίνεται χρήση τοπικής αναισθησίας από τον γιατρό.

Μετά την θεραπεία

Μετά την θεραπεία προκαλείται οίδημα και σημαντική ερυθρότητα που διαρκεί για κάποιες ημέρες. Ο συνδυασμός με PRP (αυτόλογη μεσοθεραπεία) μπορεί να επιταγχύνει την επούλωση και να περιορίσει αρκετά τον ερεθισμό αυτό.
Πολύ σημαντικό είναι να εφαρμόζεται αντιηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας καθώς και κρέμα ανάπλασης μέχρι το δέρμα να επουλωθεί επαρκώς, διαφορετικά μπορεί να εμφανιστούν κηλίδες ή δυσχρωμίες.
Το δέρμα μετά την θεραπεία με fractional CO2 laser θα έχει αισθητά καλύτερη υφή και τόνο. Θα διορθωθούν οι λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια και οι ρυτίδες γύρω από το στόμα θα απαλυνθούν. Ακόμα θα βελτιωθεί η χαλάρωση δέρματος στον λαιμό και το σαγόνι και θα ελαττωθούν τα σημάδια από τις αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου. Επίσης θα μειωθούν δραματικά τα σημάδια και οι ουλές από ακμή.

Πρέπει εδώ να τονίσουμε πως το CO2 laser αποτελεί απλά ένα εργαλείο στα χέρια του γιατρού. Η εμπειρία και η ικανότητα του τελευταίου είναι αυτή που σε συνδυασμό με την συμμόρφωση του ασθενούς στις οδηγίες που θα λάβει μπορεί να εξασφαλίσει ένα άριστο αποτέλεσμα.

Αποτέλεσματα

Επικοινωνήστε με το γιατρό για περισσότερες πληροφορίες
Call Now Button