Τηλεφωνικό Ραντεβού 2107233717

Χημικό Peeling

Xeimiko peeling

Πως Λειτουργούν τα Χημικά Peelings

Το χημικό peeling (αποφλοίωση) είναι μια ιατρική διαδικασία όπου χημικά διαλύματα προκαλούν χημικό έγκαυμα στο δέρμα με αποτέλεσμα την προοδευτική απολέπιση των εξωτερικών στοιβάδων της ανομοιόμορφα χρωματισμένης ή ρυτιδωμένης επιδερμίδας και τελικά την ανανέωσή της.

Με την χημική απολέπιση πετυχαίνουμε μείωση της λιπαρότητας και των πόρων, μεγαλύτερη λάμψη και σύσφιξη στο δέρμα. Η επούλωση της επιδερμίδας πραγματοποιείται με τη δημιουργία καινούργιων στοιβάδων καθώς επιθηλιακά κύτταρα από τα υπολείματα των τριχών και των αδένων μεταναστεύουν στην επιφάνεια και καλύπτουν την περιοχή που έγινε η θεραπεία.

Προκαλoύμε έτσι αναστροφή στα σημάδια της γήρανσης, με αποτέλεσμα ένα λαμπερό, ανανεωμένο και υγιές δέρμα.

Η Διαδικασία της Θεραπείας

Η διαδικασία του χημικού peeling είναι γρήγορη και ανώδυνη. Δεν απαιτείται συνήθως αναισθησία αφού ο ασθενής νιώθει μόνο ένα ελαφρύ αίσθημα τσιμπήματος. Ο πλαστικός χειρουργός απλώνει το χημικό διάλυμα στο δέρμα με ειδικές μπατονέτες, το αφήνει να δράσει και στη συνέχεια το καθαρίζει.

Ο χρόνος που το peeling παραμένει στο δέρμα ποικίλλει από ασθενή σε ασθενή και εξαρτάται από το πρωτόκολλο που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει ο γιατρός για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το ελεγχόμενο χημικό έγκαυμα που προκαλείται αφαιρεί τις κατεστραμμένες εξωτερικές στοιβάδες και το δέρμα αρχίζει να αποφολιδώνεται έως και 48 ώρες μετά την θεραπεία.

Μετά τη Θεραπεία

Για τα ελαφριά και μέτρια Peelings ο χρόνος ανάρρωσης είναι 3-4 μέρες ενώ για τα βαθιά Peelings απαιτούνται 7-10 μέρες έως ότου το δέρμα επανέλθει πλήρως.

Αμέσως μετά την θεραπεία υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί ήπιο ερύθημα και μια αίσθηση ξηρότητας ενώ μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες από την επόμενη κιόλας μέρα χρησιμοποιώντας καλυπτική κρέμα στις περιοχές όπου έγινε η εφαρμογή.

Πολύ σημαντικό είναι να εφαρμόζεται αντιηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας καθώς και κρέμα ανάπλασης μέχρι το δέρμα να επουλωθεί επαρκώς, διαφορετικά μπορεί να εμφανιστούν κηλίδες ή δυσχρωμίες.

Το κόστος του χημικού Peeling δεν μπορεί να προσδιοριστεί αφού εξαρτάται από το είδος του Peeling που απαιτείται, την κατάσταση του δέρματος καθώς και από την πολυπλοκότητα της εκάστοτε θεραπείας η οποία είναι μοναδική για το κάθε άτομο.

Το χημικό Peeling βελτιώνει θεαματικά την όψη του δέρματος, χαρίζει στην επιδερμίδα φωτεινότητα, λάμψη και έντονη σύσφιξη.

Επικοινωνήστε με το γιατρό για περισσότερες πληροφορίες
Call Now Button