Τηλεφωνικό Ραντεβού 2107233717
Xeimiko peeling

Θεραπείες Αποφλοίωσης – Οξέα

Τα οξέα και η χρήση τους στην περιποίηση του δέρματος, είτε σε μορφή κάποιας θεραπείας Peeling είτε ακόμα και ως βασικό συστατικό στη καθημερινή κρέμα προσώπου, είναι γνωστή.

Yπάρχουν διάφορες κατηγορίες οξέων με σημαντικότερες τα ΑΗΑ (α – υδροξυοξέα) και τα ΒHA (β – υδροξυoξέα) και μπορούν να είναι φυτικής ή χημικής προέλευσης
Συγκεκριμένα τα ΑΗΑ επιδρούν κυρίως στην επιφάνεια της επιδερμίδας κάνοντας επιφανειακή απολέπιση που βοηθά κυρίως στην αντιμετώπιση των λεπτών ρυτίδων έκφρασης και των σημαδιών από την ακμή.
Τα ΒΗΑ έχουν την ικανότητα να διεισδύουν στην επιδερμίδα καθαρίζοντάς την σε βάθος. Έχουν πολύ καλά αποτελέσματα κυρίως σε περιπτώσεις ακμής, λόγω της αντισηπτικής τους δράσης και της ικανότητάς τους να διαλύουν το σμήγμα που βρίσκεται βαθιά μέσα στους πόρους.

Επειδή στο Peeling με οξέα εμείς καθορίζουμε τη μορφή της απολέπισης (ήπια-μεσαία-έντονη) μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε όλες τις επιδερμίδες. Η κατάλληλη εποχή για μία τέτοια θεραπεία είναι κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου ή τον χειμώνα αφού η έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να είναι περιορισμένη μετά από τη θεραπεία και απαιτείται η χρήση αντηλιακού.

Το Peeling με οξέα γενικά είναι εντελώς ακίνδυνο. Με εξαίρεση ένα ελαφρύ τσούξιμο κατά την εφαρμογή των οξέων και μια πιθανή ήπια απολέπιση και ερυθρότητα της επιδερμίδας μερικές μέρες μετά (η οποία μειώνεται με τη κατάλληλη ενυδάτωση), μπορείτε μετά από τη θεραπεία να επιστρέψετε άμεσα στην καθημερινότητά σας.

Τα οξέα έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και απολεπιστική δράση. Μία τέτοια θεραπεία είναι ιδανική για να ανανεώσει την εμφάνιση της επιδερμίδας του προσώπου και να επαναφέρει την νεανικότητα αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα και βελτιώνοντας το χρώμα του δέρματος.
Βοηθά στην ανάπλαση και τη λείανση των εξωτερικών στοιβάδων του δέρματος, ενώ παράλληλα απαλύνει ρυτίδες και λεπτές γραμμές έκφρασης. Τέλος περιορίζονται τα εξανθήματα λόγω της έντονης αντιβακτηριδιακής δράσης των οξέων.

Σε κάθε περίπτωση προηγείται αξιολόγηση του προβλήματος (πανάδες, θαμπή όψη, ακμή) κι επιλέγεται ο κατάλληλος συνδυασμός οξέων.

Οι θεραπείες με οξέα αποτελούν ένα άριστο συμπλήρωμα των ενέσιμων θεραπειών, όπως της μεσοθεραπείας και μπορούν να προετοιμάσουν την επιδερμίδα για την εφαρμογή άλλων θεραπειών (π.χ. βαθύ ιατρικο καθαρισμό, θεραπείες ενυδάτωσης) ή πιο επιθετικών μεθόδων αποφλοίωσης όπως του χημικού Peeling.

Αποτέλεσματα

Επικοινωνήστε με το γιατρό για περισσότερες πληροφορίες
Call Now Button