Τηλεφωνικό Ραντεβού 2107233717

Υαλουρονικό Οξύ

Ialouroniko

Αποκατάσταση Χαμένου Όγκου

Το Υαλουρονικό Οξύ είναι στις μέρες μας είναι η δημοφιλέστερη μέθοδος θεραπείας των στατικών ρυτίδων. Πρόκειται για έναν πολυσακχαρίτη που είναι κύριο συστατικό της θεμέλιας ουσίας του δέρματος και είναι πανομοιότυπο στα περισσότερα είδη οργανισμών και σε όλους τους τύπους ιστών. Αποτελεί επομένως στοιχείο του δέρματος το οποίο μειώνεται με την πάροδο της ηλικίας και σαν άμεσο επακόλουθο έχει την αύξηση των ρυτίδων.

Το υαλουρoνικό είναι ένα απόλυτα ασφαλές υλικό που δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες παρενέργειες γιατί τα τελευταίας γενιάς εμφυτεύματα, δεν είναι ζωικής προέλευσης. Μετά την έγχυσή του παραμένει στο σώμα για περίπου 10-14 μήνες. Μετά από το χρονικό αυτό διάστημα ο οργανισμός το διασπά και το απορροφά.

Περιοχές που χρησιμοποιείται συνήθως είναι:

 • Ρυτίδες άνω χείλους (ρυτίδες καπνιστού)
 • Ρυτίδες στα πλάγια του στόματος (ρινοπαρειακές αύλακες και γραμμές της θλίψης ή της μαριονέτας)
 • Ρυτίδες παρειών
 • Αύξηση του όγκου χειλέων (σαρκώδη χείλη) ή ενίσχυση του περιγράμματός τους
 • Ενίσχυση όγκου ζυγωματικών
 • Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια
 • Αύλακες κάτω από το βλέφαρο (tear trough)
 • Ρυτίδες μετώπου, ματιών, μεσοφρύου (συνήθως μετά από Botox)
 • Eνίσχυση του περιγράμματος της κάτω γνάθου και του πιγουνιού
 • Oυλές ακμής
 • Λίφτινγκ προσώπου με υαλουρονικό οξύ (liquid face lift) – επιλεκτικά γεμίσματα με τα οποία επιτυγχάνουμε αίσθηση «ανόρθωσης» πτωτικών περιοχών με ταυτόχρονη εξάλειψη ρυτίδων καθώς και βαθειά ενυδάτωση με υαλουρονικό παρόμοιο αυτού της Μεσοθεραπείας.

Με το ενέσιμο Yαλουρονικό μπορούν να διορθωθούν διάφορα σημεία γήρανσης του προσώπου ή να ενισχυθούν κάποια χαρακτηριστικά. Είναι εξαιρετικά εύπλαστο υλικό που προσφέρει ποικίλους εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης των προβλημάτων, που ενίοτε συναποφασίζονται με τον ασθενή.

Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει κανείς με θεραπείες Yαλουρονικού. Σε νεότερες ηλικίες γενικότερα προσανατολίζεται η θεραπεία στο να τονίσει κάποια χαρακτηριστικά, όπως τα χείλη ή τα ζυγωματικά. Σε πιο προχωρημένες ηλικίες η θεραπεία αποσκοπεί στο να επανακτήσουμε, στο βαθμό του δυνατού, την νεανική εικόνα του προσώπου. Φυσικά πάντοτε η τοποθέτηση του υλικού γίνεται σε συγκεκριμένη ποσότητα και με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην παραμορφωθούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Είναι μακράν η πιο ασφαλής θεραπεία από την οικογένεια των ενέσιμων προιόντων και ίσως η μοναδική που διαθέτει και «αντίδοτο», το ένζυμο υαλουρονιδάση (διάλυση του υαλουρονικού χωρίς βλάβη των ιστών)

Η Διαδικασία της Επέμβασης

Η θεραπεία κρατά 10 – 20 λεπτά, είναι ανώδυνη με την χρήση αναισθητικής κρέμας και το κόστος είναι προσιτό.

Μετά την Επέμβαση

Συνδυάζεται ιδανικά με το Botox για αντιμετώπιση ταυτόχρονα στατικών και δυναμικών ρυτίδων.

Αποτέλεσματα

Επικοινωνήστε με το γιατρό για περισσότερες πληροφορίες
Call Now Button