Τηλεφωνικό Ραντεβού 2107233717

Πωγωνοπλαστική

pogonoplastiki

Σχετικά με την Πωγωνοπλαστική και την Αναίμακτη Πωγωνοπλαστική

Πρόκειται για την πλαστική χειρουργική επέμβαση με την οποία επιτυγχάνεται η διόρθωση του μεγέθους και της προβολής του πιγουνιού. Το πιγούνι ως ανατομικό στοιχείο συμβάλλει σημαντικά στην αισθητική αρμονία του προσώπου, καθώς το μέγεθος και το σχήμα του μπορεί να μεγεθύνει ή να ελαχιστοποιήσει το μέγεθος της μύτης , ή να αλλοιώσει το προφίλ δίνοντας την εντύπωση πως υπάρχει προγούλι.

​Υπάρχει συνεπώς η μειωτική και η αυξητική πωγωνοπλαστική, όταν το πιγούνι προβάλλει υπερβολικά προς τα έξω, ή όταν υπολείπεται σημαντικά του προσώπου και της ρινός, αντίστοιχα.

Συχνά, η πωγωνοπλαστική συνδυάζεται με την Ρινοπλαστική εναρμονίζοντας έτσι το προφίλ του προσώπου και η συνδυασμένη αυτή επέμβαση ονομάζεται Προφιλοπλαστική.

Αναίμακτη Πωγωνοπλαστική​

Όταν το πιγούνι είναι ελαφρά υποπλαστικό μπορούμε με την χρήση ενέσιμων υλικών να πετύχουμε αποτέλεσμα εφάμιλλο με αυτό των εμφυτευμάτων, που είναι όμως προσωρινό και χρειάζεται επανάληψη σε τακτά διαστήματα που συνήθως είναι στα 2 έτη.

Στην περίπτωση αυτή μειώνεται δραματικά ο χρόνος αποθεραπείας και φυσικά το κόστος της θεραπείας, ενώ πρόκειται για ανώδυνη μέθοδο που απαιτεί την χρήση αναισθητικής κρέμας για τους πιο ευαίσθητους.

Συχνά συνδυάζεται με την Αναίμακτη Ρινοπλαστική για πιο ολοκληρωμένη αισθητική βελτίωση του προφίλ.

Η Διαδικασία της Επέμβασης

Η πωγωνοπλαστική πραγματοποιείται είτε με την χρήση εμφυτεύματος για την μεγέθυνση του πηγουνιού, είτε με επέμβαση στο οστό της γνάθου, ώστε να μειωθεί ή να προωθηθεί το οστό.

Το πλεονέκτημα της χρήσης εμφυτεύματος είναι ότι το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο καθώς μπορεί να αφαιρεθεί, εάν ο ασθενής το επιθυμεί ή εάν είναι δυσαρεστημένος με το αισθητικό αποτέλεσμα.

Η επέμβαση της πωγωνοπλαστικής γίνεται, συνήθως, με τοπική αναισθησία και μέθη, ή τοπική μόνο, μέσω μιας τομής στη στοματική κοιλότητα στο ύψος της κάτω γνάθου ή με μια μικρή τομή κάτω από το πιγούνι.

Μετά την Επέμβαση

Μετεγχειρητικά εφαρμόζεται ελαφρά ελαστική περίδεση, τοποθετούνται κρύες κομπρέσες στην περιοχή, αποφεύγεται η λήψη σκληρής τροφής για 7-10 ημέρες και συστήνεται επιμελής καθαρισμός της στοματικής κοιλότητας.

Για να αποφευχθεί η μετατόπιση του ενθέματος συνίσταται προσοχή κατά την περίοδο της αποθεραπείας.

Συνδυαστικές Επεμβάσεις

Η πωγωνοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί παράλληλα με τις επεμβάσεις της Ρινοπλαστικής και του Lifting Προσώπου.

Αποτέλεσματα

Επικοινωνήστε με το γιατρό για περισσότερες πληροφορίες
Call Now Button