Τηλεφωνικό Ραντεβού 2107233717

Βλεφαροπλαστική

vlefaroplastiki

Σχετικά με την Βλεφαροπλαστική

Η περιοχή των βλεφάρων αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αισθητικές μονάδες του προσώπου. O χρόνος, η κούραση, το ξενύχτι, ο ήλιος και η πολύωρη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών αφήνουν τα πρώτα τους σημάδια στη περιοχή αυτή γι’αυτό η βλεφαροπλαστική είναι η πρώτη επέμβαση που ζητείται ενάντια στη γήρανση, πολλές φορές πριν από ένα ολοκληρωμένο Lifting Προσώπου.

Η βλεφαροπλαστική αποσκοπεί στο να διορθωθεί η χαλάρωση των βλεφάρων και οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια που οφείλονται στο πέρασμα του χρόνου, σε κληρονομικά, νευρολογικά ή άλλα αίτια.

Η επέμβαση διενεργείται κυρίως για αισθητικούς λόγους, αλλά σε ορισμένα άτομα είναι απαραίτητη για να βελτιωθούν προβλήματα όρασης ή άλλα προβλήματα των ματιών. Η διόρθωση αφορά τα πάνω ή τα κάτω βλέφαρα, ή τον συνδυασμό και των δύο.

Οι τομές γίνονται σε σημείο ώστε να μην είναι ορατές.  Πρόκειται για μια επέμβαση που ευχαριστεί τόσο τον ασθενή όσο και το γιατρό. Τα αποτελέσματα είναι συχνά εντυπωσιακά και παράλληλα προβλέψιμα.

Βασικές χειρουργικές τεχνικές

Άνω Βλεφαροπλαστική

Η επέμβαση αυτή γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία, ώστε να υπάρχει η συνεργασία ασθενούς – χειρουργού και διαρκεί περίπου μία ώρα. Η τομή γίνεται στη φυσιολογική πτυχή των άνω βλεφάρων αφαιρώντας την χαλάρωση του δέρματος και του μυός και την περίσσεια λίπους. Επίσης είναι δυνατό με ειδικούς χειρισμούς να ανασηκώσουμε μόνιμα την έξω γωνία του φρυδιού, που μας δίνει ένα καλύτερο βλέμμα και με την πάροδο του χρόνου εξαλείφει και την ανάγκη για botox στο μέτωπο.  Σε άτομα που έχουν και κάποιο βαθμό βλεφαρόπτωσης  λόγω εκφύλισης του ανελκτήρα μυ  με την πάροδο του χρόνου ή  εκ γενετής, κατορθώνουμε με ειδικές τεχνικές να τον αποκαταστήσουμε  επιτυγχάνοντας καλύτερο “άνοιγμα του ματιού” και συνεπώς πολύ πιο ξεκούραστο βλέμμα.

Ο ασθενής εξέρχεται της κλινικής την ίδια ημέρα, τα ράμματα αφαιρούνται την 5η μετεγχειρητική ημέρα και σταδιακά υποχωρούν τα πιθανά οιδήματα και οι εκχυμώσεις

Κάτω Βλεφαροπλαστική

Με την πάροδο των χρόνων τα βλέφαρά μας χαλαρώνουν τόσο στο επίπεδο του δέρματος όσο και στο επίπεδο των μυών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το λίπος που βρίσκεται πίσω απ’αυτά να προβάλει προς τα εμπρός. Αυτή η προβολή του λίπους και του χαλαρού δέρματος αποτελούν τις περιβόητες σακκούλες. Καταλαβαίνουμε επομενως πως η εμφάνισή τους οφείλεται σε μετατοπιση λιπους και οχι σε αύξηση της ποσότητάς του.

​Στα κάτω βλέφαρα ο σκοπός είναι να αφαιρέσουμε τις σακούλες κάτω από τα μάτια και να διορθώσουμε τη χαλάρωση και τις ρυτίδες του δέρματος. Επίσης διορθώνονται σε μεγάλο βαθμό και οι μαύροι κύκλοι.

​Πραγματοποιούμε μία τομή 1-2 χιλιοστά κάτω από τις βλεφαρίδες με μία μικρή λοξή τομή προς τα κάτω στο έξω άκρο.

Σε μερικά περιστατικά είναι αναγκαίο να γίνεται και έξω κανθοπηξία, δηλαδή στερέωση της έξω γωνίας του ματιού.

​Η επέμβαση πραγματοποιείται συνήθως με τοπική αναισθησία ή μέθη και διαρκεί περίπου 1 ώρα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό σε δύο περίπου μήνες και διατηρείται εφ’όρου ζωής.

Συνδυαστικές Επεμβάσεις

Πρέπει εδω να πούμε πως από την τομή της κάτω βλεφαροπλαστικής μπορούμε να πραγματοποιήσουμε Lifting Μέσου Προσώπου, έχοντας πρόσβαση σε περιοχή που δεν επιτυγχάνεται αμεση διόρθωση ούτε με το Κλασικό Lifting. Το αποτέλεσμα ειναι εντυπωσιακό και με μεγαλη διάρκεια στον χρόνο.

Αποτέλεσματα

Επικοινωνήστε με το γιατρό για περισσότερες πληροφορίες
Call Now Button