Τηλεφωνικό Ραντεβού 2107233717

Βραχιονοπλαστική

vraxionoplastiki

Γνωρίζοντας τη Διαδικασία

Με την επέμβαση αυτή επιτυγχάνεται η αναδιαμόρφωση της περιοχής των βραχιόνων και η βελτίωση του περιγραμμάτος τους, με την αφαίρεση του περιττού δέρματος και του λίπους που πολλές φορές είναι αδύνατον να βελτιωθεί με άλλα μεσα όπως η γυμναστική.

Εάν υπάρχει μέτρια εναπόθεση λίπους στους βραχίονες και καλή ελαστικότητα του δέρματος, το προβλημα συνήθως αντιμετωπίζεται με απλή Λιποαναρρόφηση.

​Όταν όμως συνυπάρχει χαλάρωση του δέρματος λόγω απώλειας βάρους ή ηλικίας, το δέρμα κρέμεται αρκετά, οπότε βελτιώνεται μόνο χειρουργικά με την επέμβαση της βραχιονοπλαστικής.

Η Διαδικασία της Επέμβασης

Σε μικρού εως μέτριου βαθμού χαλάρωση, γίνεται διόρθωση με μικρή τομή στο όριο της μασχάλης, χωρίς επιπλέον επιμήκη τομή. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορούμε έτσι να αποφύγουμε τις μεγάλες τομές της κλασικής βραχιονοπλαστικής και να τις κρύψουμε κοντά στη μασχάλη, όπου είναι λιγότερο εμφανείς. Στην τεχνική αυτή γίνεται συνδυασμός με Λιποαναρρόφηση, που ενισχύει αισθητικά το αποτέλεσμα.

Σε μεγάλου βαθμού χαλάρωση η οποία επεκτείνεται μέχρι τον αγκώνα είναι απαραίτητη η προσθήκη και κατά μήκος τομής στην έσω επιφάνεια του βραχίονα. Η τομή πραγματοποιείται στην κάτω επιφάνεια των βραχιόνων, έτσι ώστε όταν τα χέρια είναι σε οριζόντια θέση να μην είναι ορατή από καμία πλευρά.

​Η επέμβαση διαρκεί 3 ώρες και πραγματοποιείται με τη χρήση γενικής αναισθησίας. Η νοσηλεία συνήθως είναι ημερήσια ή το πολύ να χρειαστεί μια διανυκτέρευση στην κλινική.

Μετά την Επέμβαση

Ο πόνος είναι παροδικός και ήπιος με πιθανό μούδιασμα του δέρματος κοντά στις τομές και πιο σπάνια μπορεί να εμφανιστεί κάποιο οίδημα. Η επάνοδος στην εργασία γίνεται σε 2 εβδομάδες και σε πλήρη δραστηριότητα σε ένα μήνα. Ελαστική περίδεση με την μορφή ενός μπολερό μέχρι κάτω από τον αγκώνα είναι απαραίτητη για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή μετά την επέμβαση αλλά βελτιώνονται σημαντικά σε ένα διάστημα 6 μηνών περίπου. Εφόσον δεν υπάρχουν μεταβολές βάρους τα αποτελέσματα είναι είναι μόνιμα χαρίζοντας ένα σφριγηλό και νεανικό μπράτσο. Εκτός από την αισθητική βελτίωση υπάρχει και σημαντική βελτίωση της κίνησης του βραχίονα, λιγότερη εφίδρωση και φυσικά μεγαλύτερο εύρος επιλογής στον ρουχισμό.

Αποτέλεσματα

Επικοινωνήστε με το γιατρό για περισσότερες πληροφορίες
Call Now Button