Τηλεφωνικό Ραντεβού 2107233717

Γυναικομαστία

ginaikomastia

Βρείτε τη Λύση

Με τον όρο γυναικομαστία αναφερόμαστε στην υπερτροφία του λίπους και του μαζικού αδένα στον ανδρικό μαστό, το οποίο εμφανίζεται συνήθως κατά τη διάρκεια της εφηβείας, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το γεγονός της εμφάνισης του σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ζωής του άντρα.

Τις περισσότερες φορές ο όρος γυναικομαστία αφορά τον όρο λιπομαστία όπου ο μη φυσιολογικός όγκος του μαστού δεν οφείλεται στην ύπαρξη μαζικού αδένα, αλλά στην ύπαρξη λίπους. (παχύσαρκοι ασθενείς ή μετά από μεγάλη αυξομείωση βάρους) .

Πολλά φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν γυναικομαστία όπως η χρήση αναβολικών, αλκοόλη ή μαριχουάνα, φάρμακα που περιέχουν οιστρογόνα καθώς και η διαταραγμένη λειτουργία του ήπατος.

​Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η γυναικομαστία ως επί το πλείστον δεν σχετίζεται με τον καρκίνο του μαστού.

Η Διαδικασία της Επέμβασης

Η διόρθωση είναι μόνον χειρουργική. Η Λιποαναρρόφηση είναι η μέθοδος εκλογής όταν δεν υπάρχει διόγκωση του μαζικού αδένα, δηλαδή στην περίπτωση της λιπομαστίας.
Η Λιποαναρρόφηση χρησιμοποιείται επίσης σαν συμπλήρωμα προς τις μασχάλες και στην περίμετρο του μαστού ώστε να τελειοποιήσουμε το αποτέλεσμα.

​Κατά την κλασική επέμβαση γίνεται μία ημικυκλική τομή στο κάτω ήμισυ της θηλής. Από εκεί αφαιρείται ο μαζικός αδένας εξολοκλήρου και στη συνέχεια γίνεται Λιποαναρρόφηση για να εξομαλυνθεί όλη η επιφάνεια του στήθους.

​Σε περιπτώσεις που υπάρχει και αρκετή χαλάρωση του δέρματος, τότε γίνεται μία κυκλική τομή γύρω από την θηλή και γίνεται ταυτόχρονα περιθήλια σύσφιξη του μαστού. Σε πολύ μεγάλη γυναικομαστία χρειάζεται να γίνει υποκάψια μαστεκτομή ή κάποια τεχνική Σμίκρυνσης του Στήθους.

Η νάρκωση είτε είναι τοπική και μέθη, είτε γενική νάρκωση και η νοσηλεία είναι από μερικές ώρες έως το πολύ μία ημέρα.

Μετά την Επέμβαση

Ο ασθενής μετά το τέλος της επέμβασης φοράει ένα ειδικό γιλέκο για 15-20 ημέρες. Η μικρή ενόχληση που υπάρχει στην περιοχή των τομών υποχωρεί τα επόμενα 2-3 εικοσιτετράωρα, ενώ το ήπιο οίδημα και οι εκχυμώσεις τις επόμενες 7-10 ημέρες.

​Συστήνεται αποφυγή άσκησης και σωματικής κόπωσης για 20 ημέρες περίπου ενώ είναι εφικτό να επιστρέψει ο ασθενής στις καθημερινές του δραστηριότητες από την επόμενη ημέρα της επέμβασης.

​Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα απαλλάσσοντας τον άνδρα από ψυχολογικές επιβαρύνσεις και προβλήματα κοινωνικοποίησης.

Αποτέλεσματα

Επικοινωνήστε με το γιατρό για περισσότερες πληροφορίες
Call Now Button