Τηλεφωνικό Ραντεβού 2107233717

Λιπογλυπτική

lipogliptiki

Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική

Πολλές φορές όταν η συσσώρευση λίπους εντοπίζεται σε μία περιοχή και η ποσότητα που χρειάζεται να αφαιρεθεί δεν είναι μεγάλη, μπορεί να πραγματοποιηθεί Λιποαναρρόφηση αποκλειστικά με τοπική αναισθησία ή με την βοήθεια μέθης για τους πιο ευαίσθητους ασθενείς.

​Είναι μια τεχνική η οποία διορθώνει τις τοπικές υπερλιπώσεις χωρίς να αφήνει ίχνη και επειδή η ποσότητα του λίπους που αφαιρείται είναι μικρή, δεν υπάρχει ο φόβος της χαλάρωσης του δέρματος που προκαλούν οι εκτεταμένες λιποαναρροφήσεις ειδικά στα δέρματα με μικρή σπαργή.

​Όλες οι τομές που γίνονται είναι μικρές (3-4 χιλ) και για ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, κρυμμένες σε μια φυσική πτυχή του δέρματος, όπου αυτό είναι εφικτό.

Μετά την Επέμβαση

Ο ασθενής εξέρχεται από την κλινική την ίδια ημέρα φορώντας αναλόγως της περιοχής που έγινε η λιποαναρρόφηση ειδικό κορσέ ή ζώνη για ένα περίπου μήνα. Πιθανά οιδήματα υποχωρούν τις επόμενες 8-10 ημέρες. Η επιστροφή στις καθημερινές υποχρεώσεις γίνεται άμεσα φορώντας τον ειδικό κορσέ. Συνιστάται αποφυγή άσκησης για ένα μήνα περίπου.

Το τελικό αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται μετά από 15 ημέρες και ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες.

​Η λιποαναρρόφηση στηρίζεται στην παρατήρηση ότι τα λιποκύτταρα στο ανθρώπινο σώμα έχουν ένα ρυθμό πολλαπλασιασμού σχεδόν μηδενικό, ο αριθμός τους παραμένει σταθερός και μεταβάλλεται μόνο ο όγκος τους.

Έτσι λοιπόν αν αφαιρέσουμε έναν αριθμό λιποκυττάρων έχουμε ένα μόνιμο αποτέλεσμα από την άποψη των αναλογιών του σώματος. Δημιουργούνται καινούργιες αναλογίες οι οποίες θα διατηρηθούν στο μέλλον άσχετα από το αν παχαίνουμε ή αδυνατίζουμε. Φυσικά η διατήρηση ενός σταθερού σωματικού βάρους είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός καλύτερου αισθητικού αποτελέσματος.

Συνδυαστικές Επεμβάσεις

Το λίπος που αφαιρείται μπορεί να επανατοποθετηθεί σε άλλη περιοχή του σώματος με τρόπο ανάλογο με αυτόν που εφαρμόζεται κατά την Βραζιλιάνικη Λιποπλαστική (Brazilian Lift) ή να επεξεργαστεί και να αποτελέσει υλικό για γεμίσματα στο πρόσωπο (Αυτόλογο Λίπος) ή τέλος να χρησιμεύσει ως πρώτη ύλη για εξαγωγή Βλαστοκυττάρων.

Αποτέλεσματα

Επικοινωνήστε με το γιατρό για περισσότερες πληροφορίες
Call Now Button