Τηλεφωνικό Ραντεβού 2107233717

Κοιλιοπλαστική

koilioplastiki

Σχετικά με την Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται η περίσσια δέρματος ή και η συσσώρευση λίπους από όλη την περιοχή της κοιλιάς, με αποτέλεσμα την δημιουργία καλοσχηματισμένης και επίπεδης κοιλιάς. Η τομή της συγκεκριμένης επέμβασης γίνεται αρκετά χαμηλά όπως και της καισαρικής, με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου ορατή φορώντας εσώρουχο ή μαγιό.

Η κοιλιοπλαστική έχει τη δυνατότητα να μειώσει δραματικά το μέγεθος μιας προεξέχουσας κοιλιάς και να βελτιώσει αισθητά το σχήμα του σώματος. Δεν έχει σκοπό την μείωση του βάρους του σώματος και με κανένα τρόπο δεν πρέπει να θεωρείται ως τέτοια μέθοδος.

​Η κοιλιοπλαστική εφαρμόζεται σε διάφορες περιπτώσεις ιατρικών και αισθητικών προβλημάτων, όπως στην εκτεταμένη χαλάρωση με ραγάδες, στην πτώση του δερμοϋποδόριου ιστού κρεμάμενη κοιλιά), στην υπέρμετρη συσσώρευση λίπους στην περιοχή γύρω από τον ομφαλό (ή και στην ευρύτερη περιοχή της κοιλιάς) και στη διάσταση των ορθών κοιλιακών (με ή χωρίς ομφαλοκήλη).

Τα παραπάνω προβλήματα τα οποία κάποιες φορές συνυπάρχουν, μπορεί να παρουσιαστούν είτε μετά τον τοκετό, είτε μετά από μεγάλη απώλεια βάρους ή διότι έτσι είναι γενετικά προδιαγεγραμμένο ενώ δεν αποκαθίσταται ούτε με ειδική διατροφή, ούτε με άσκηση, ούτε και με ιατρικά μηχανήματα αδυνατίσματος. ​Τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται υψηλά στις προτιμήσεις και του ανδρικού πληθυσμού.

Η πιο σύγχρονη τεχνική κοιλιοπλαστικής είναι ο συνδυασμός με τεχνικές Λιποαναρρόφησης οι οποίες εξασφαλίζουν ένα αρμονικότερο και πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα ειδικά στο πλάγιο μέρος της κοιλιάς που δεν μπορεί να βελτιώσει η κοιλιοπλαστική από μόνη της.

Βασικές χειρουργικές τεχνικές

Mini Κοιλιοπλαστική

​Στη Mini Κοιλιοπλαστική αφαιρείται ελλειπτικό τμήμα δέρματος και λίπους από το κατώτερο τμήμα της κοιλιάς, το οποίο μπορεί να φθάσει σε εύρος ακόμα και τα 12 εκ. και να αφήσει μία ουλή περίπου σαν την ουλή της οριζόντιας καισαρικής τομής. Ο ομφαλός στην επέμβαση αυτή παραμένει προσκολλημένος στο δέρμα και με το τράβηγμα κατεβαίνει προς τα κάτω κατά 2-3 εκ. πράγμα το οποίο δεν γίνεται αντιληπτό. Μπορεί να γίνει μία σύσφιξη του μυϊκού τοιχώματος κυρίως με την συμπλησίαση των ορθών κοιλιακών μυών. Σχεδόν πάντοτε συνοδεύεται από Λιποαναρρόφηση για ενίσχυση του αποτελέσματος.

Κλασική Κοιλιοπλαστική

​Είναι η συνηθέστερη τεχνική στην οποία γίνεται και μετάθεση του ομφαλού σε νέα θέση. Δίνει λύση στα άτομα με εκτεταμένα προβλήματα χαλάρωσης. Γίνεται μία τομή όπως και στην προηγούμενη λίγο μεγαλύτερου μήκους και αφαιρείται το δέρμα και το λίπος που βρίσκεται ανάμεσα στο εφηβαίο και στον ομφαλό. Εάν υπάρχει περίσσεια λίπους στο εφηβαίο αυτή αντιμετωπίζεται με την Λιποαναρρόφηση. Στο μυϊκό τοίχωμα της κοιλιάς γίνεται συμπλησίαση των ορθών κοιλιακών στην μέση γραμμή, ώστε να έχουμε ένα επίπεδο μυϊκό τοίχωμα. Ο ομφαλός μένει προσκολλημένος στο μυϊκό τοίχωμα και αφού σταθεροποιηθεί θα μοιάζει με έναν φυσιολογικό νεανικό ομφαλό. Εάν συνυπάρχει κάποια μικρή ή μέτρια ομφαλοκήλη διορθώνεται κατά την διάρκεια της επέμβασης. Τέλος, με την τοποθέτηση καθηλωτικών ραμμάτων ανάμεσα στο μυικό τοίχωμα και το δέρμα, μπορούμε να μειώσουμε τους κενούς χώρους και να δημιουργήσουμε ανατομικά χαρακτηριστικά πιο νεανικής και “γυμνασμένης” κοιλιάς.


Κυκλοτερής Κοιλιοπλαστική (Belt lipectomy)

​Ενδείκνυται σε περιπτώσεις όπου η περίσσεια δέρματος και λίπους εκτείνεται στην οσφυϊκή περιοχή (περιοχή της μέσης). Σε αυτή την περίπτωση έχουμε επέκταση της τομής σε όλη την περίμετρο του σώματος (360).

Λιποκοιλιοπλαστική

Όλο και πιο συχνά γίνεται συνδυασμός κοιλιοπλαστικής με λιποαναρρόφηση, ώστε να διαμορφώσουμε εκτός από την κοιλιά και την μέση στην ίδια επέμβαση καθιστώντας την λεπτότερη και παράλληλα να παρέμβουμε περαιτέρω στο κοιλακό τοίχωμα διαμορφώνοντας κοιλιακούς μέσω τεχνικών λιπογλυπτικής. Με αυτόν τον τρόπο κατορθώνουμε να δώσουμε προοπτική 3 διαστάσεων στην επέμβασή μας μεγιστοποιώντας το αισθητικό αποτέλεσμα.

Η Διαδικασία της Επέμβασης

Η διάρκεια της κοιλιοπλαστικής κυμαίνεται από 2-5 ώρες,  για την πραγματοποίησή της χρησιμοποιείται γενική αναισθησία και η νοσηλεία διαρκεί το πολύ μία ημέρα. Συνήθως δεν χρησιμοποιούνται παροχετεύσεις, ή γίνεται τοποθέτηση τους για μια ημέρα σε περιπτώσεις πολύωρου χειρουργείου. Οι περιοχές των τομών και της συρραφής των κοιλιακών διηθούνται με διάλυμα τοπικής αναισθησίας εξαιρετικά μεγάλης διάρκειας, ώστε τις πρώτες μέρες μετά το χειρουργείο ο ασθενής να μην αισθάνεται τον παραμικρό πόνο.

Μετά την Επέμβαση

Η επέμβαση είναι σχεδόν ανώδυνη, με γρήγορη ανάρρωση και σύντομη επάνοδο στην εργασία, ενώ σε πλήρη δραστηριότητα σε 4-5 εβδομάδες.

Ήδη μέσα στην πρώτη εβδομάδα επιτρέπεται ελαφρύ περπάτημα, ενώ έντονη γυμναστική μετά την πέμπτη εβδομάδα. Το σημαντικότερο είναι ότι συνήθως δεν χρειάζεται καμία παροχέτευση, όμως στο μετεγχειρητικό διάστημα κρίνεται απαραίτητη η χρήση ελαστικής ζώνης.

Η τελική μορφή των ουλών διαμορφώνεται μετά το 6μηνο. Με το σωστό σχεδιασμό η ουλή τοποθετείται χαμηλά στην κοιλιά, όπως αυτή της καισαρικής, χαμηλότερα από το ύψος του εσώρουχου, που σημαίνει ότι η ουλή παραμένει κρυμμένη ακόμα και στην παραλία

Mini Κοιλιοπλαστική

Κλασική Κοιλιοπλαστική

Αποτέλεσματα

Τηλεφωνήστε μας στο 2107233717, ή στείλτε το μήνυμα σας στον Ιατρό.

    Call Now Button