Τηλεφωνικό Ραντεβού 2107233717

Ανόρθωση Στήθους

breastlift

Ανόρθωση Στήθους

Η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος, η βαρύτητα, η απώλεια κιλών καθώς επίσης η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός έχουν απρόβλεπτες συνέπειες στο σχήμα και στην σφριγηλότητα του μαστού.

​Οι γυναίκες οι οποίες είναι ικανοποιημένες με το μέγεθος του μαστού αλλά ο μαστός έχει πτώση και χαλάρωση μπορεί να υποβληθούν σε ανόρθωση του μαστού.

Η ανόρθωση του στήθους αποσκοπεί στο να επαναφέρουμε το στήθος στην αρχική του θέση, να διορθώσουμε τυχόν ασυμμετρίες και να ξαναγεμίσουμε τον άνω πόλο των μαστών, δίνoντας πιο γεμάτο μπούστο. Η αποκατάσταση του σχήματος του στήθους γίνεται τρισδιάστατα, ώστε να διορθωθεί το πλάτος, το ύψος και η προβολή, καθώς και η θέση της θηλής.

Η Διαδικασία της Επέμβασης

Σε πολλές περιπτώσεις η επέμβαση συνδυάζεται με Αυξητική Στήθους τοποθετώντας ενθέματα σιλικόνης προκειμένου να δοθεί σαν αποτέλεσμα ένα πιο νεανικό και σφριγηλό στήθος.

Σε περιπτώσεις μικρής έως μέτριας χαλάρωσης επιλέγεται η τεχνική της περιθηλαίας ανόρθωσης, δηλαδή με τομή γύρω από τη θηλή. Στην περίπτωση αυτή κινητοποιείται όλος ο μαστός και με ειδικές ραφές μετατοπίζεται η προβολή του προς τα πάνω. Στη συνέχεια χρησιμοποιείται ένα ειδικό ράμμα το οποίο θα μας δώσει τη στήριξη που χρειαζόμαστε ώστε το αποτέλεσμα να είναι μακρόχρονο.

Σε πολύ μεγάλες πτώσεις η ανόρθωση του μαστού εκτελείται με τις ίδιες τομές όπως και στην Μείωση Στήθους. Σήμερα η τεχνική που έχει επικρατήσει με τα πιο μακροχρόνια και φυσικά αποτελέσματα είναι η μαστοπλαστική όπου οι τομές τοποθετούνται γύρω από θηλαία άλω καθώς και μια κάθετη τομή. Αποφεύγουμε έτσι τις αντιαισθητικές τομές τύπου άγκυρας που προκαλούν πολλά αισθητικά προβλήματα μιας και είναι εμφανής μέχρι το στέρνο και μέχρι της πρόσθια μασχαλική γραμμή.

​Στην ανόρθωση μαστού πέραν της αφαίρεσης του χαλαρωμένου δέρματος γίνεται και εσωτερική αναδόμηση του μαστού έτσι ώστε ο πεσμένος μαστός χρησιμοποιείται σαν εσωτερικό ένθεμα (αυτόλογο ένθεμα) για να προσδώσει όγκο στον άνω πόλο του μαστού εκεί δηλαδή που ήταν το πρόβλημα.

​Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τεχνική καθώς χωρίς τη χρήση ξένων υλικών (ενθεμάτων) ο πεσμένος εσωτερικός μαστός αναδομείται σε ένα ανορθωμένο, συμπαγή μαστό όπως στα εφηβικά χρόνια.

Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλη πτώση αλλά δεν υπάρχει κατάλληλος όγκος τότε η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης ή η Αυτόλογη Μεταμόσχευση Λίπους καθώς και ο συνδυασμός αυτών όπου μέσω της κάθετης μαστοπλαστικής το σύμπλεγμα θηλής – άλω μεταφέρεται σε ανώτερη θέση.

Μετά την Επέμβαση

Η ασθενής εξέρχεται της κλινικής την επόμενη ημέρα φορώντας έναν ελαστικό στηθόδεσμο αθλητικού τύπου για ένα περίπου μήνα.

Υπάρχει η πιθανότητα ενός ήπιου οιδήματος το οποίο υποχωρεί τις επόμενες 10-15 ημέρες.

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι δυνατή μετά το πέρας των 5 πρώτων ημερών, ενώ αποφεύγεται η άσκηση για ένα μήνα.

Οι τομές αρχίζουν να εξαφανίζονται μετά από 6-8 μήνες ενώ μετά τον χρόνο γίνονται εντελώς δυσδιάκριτες.

Είναι εφικτός ο θηλασμός σε περίπτωση εγκυμοσύνης μετά την επέμβαση.

Αποτέλεσματα

Τηλεφωνήστε μας στο 2107233717, ή στείλτε το μήνυμα σας στον Ιατρό.

    Call Now Button